Treceți la conținutul principal

Arta Vindecarii - Chi Nei Tsang – Partea a V-a - Detoxifierea Energetica

Detoxifierea Energetica – al treilea beneficiu adus de CNT

Detoxifierea energetica
Detoxifierea energetica este si mai putin obisnuita de cat cea emotionala. De emotii suntem constienti aproape toti, de energie mai putini.

Ce inseamna detoxifierea energetica? 

Eliminarea energiilor care stagneaza in corpul nostru.

Taoistii au observat ca energia circula pe meridianele energetice din corp, hindusii au observat ca energia circula prin chakre, cand energia nu mai circula, este blocata sau stagneaza, se manifesta bolile fizice. Cu ajutorul CNT eliminam blocajele, astfel incat energia sa circule normal prin organism si sa ne bucuram de sanatate si vitalitate.

Chi-ul sau forta vietii sau energia vitala il putem considera ca si combustibilul de care avem nevoie pentru a exista. Avem nevoie de aer, de apa, de somn, de hrana ca sa supravietuim si le-am pus in aceasta ordine pentru ca este ordinea fireasca.

Cat putem supravietui fara aer ?
Cateva secunde, poate cateva minute pentru cei antrenati.  
Stiati ca privarea de somn este o metoda de tortura? Procesele care au loc in organism in timpul somnului sunt foarte complexe, fiecare organ lucreaza in timp ce noi dormim.

Aer, apa, hrana pe toate corpul nostru le transforma in energie. In afara de aceste surse mai avem o sursa infinita si la indemana noastra Universul: mama Pamant, planete, constelatii.
Daca va este mai usor imaginati-va ca suntem ca niste baterii, ne nastem cu o zestre de energie mostenita de parinti, de la stramosi. In timpul vietii acumulam energie zilnic din aer, apa, hrana, somn si o consumam in timp ce desfasuram diverse activitati. Consumam energie pentru a digera hrana, pentru a elimina deseurile, pentru a invata, pentru a lucra. De regula consumam mai multa energie zilnic decat producem din sursele obisnuite.

In functie de stilul de viata al fiecaruia, consumul poate sa fie normal, redus sau mai mare. Cei care sofati stiti ca atunci cand conduceti un automobil cu viteza mare sau conduceti in oras cu multe porniri si opriri consumul de combustibil creste, asa se intampla si cu organismul nostru, daca viata noastre are multe suisuri si coborasuri, suntem suprasolicitati acasa, la munca, nu mai avem timp pentru noi sa ne odihnim, sa ne relaxam, sa facem ceva care sa ne bucure, atunci consumul creste si bateriile se golesc mult mai repede.

Pe masura ce inaintam in varsta inclusiv energia mostenita se consuma. Ati observat ca persoanele in varsta spun ca nu mai au putere, nu mai au aceeasi forta pe care o aveau in trecut, forta vitala scade desi continua sa respire, sa se hraneasca sa doarma.

Ce se intampla ? 
Poate va amintiti reclama de la Duracell cu iepurasii cand bateria este aproape terminata.
Taoistii au cautat si gasit metode prin care ne putem incarca bateriile, le putem mari durata de viata.
Cum ne incarcam bateriile? Noi nu ne putem conecta la o priza sau la pompa de benzina dar ne putem conecta la o sursa fara pret si inepuizabila la Univers: la mama Pamant, la tatal Cer.


In cazul terapiei CNT, terapeutul se conecteaza si conecteaza partenerul de terapie la energia universala. Prin tehnicile CNT se elimina blocajele energetice (energie stagnanta) si se aduce energie proaspata in corp. Energia universala este tot ce ne inconjoara, noi suntem o forma a acestei energii, trebuie doar sa ne reamintim cum sa ne conectam la ea.  

Cea mai cunoscuta cale de conectare este meditatia si in acelasi timp este si cea mai intalnita in Buddhism, Hinduism, Taoism si mai nou in psihologie.
Am vorbit in articolele precedente de cateva din meditatiile taoiste pe care le asociem terapiei CNT: Sunetele Vindecatoare, Surasul Interior, Orbita Microcosmica.
In cazul Orbitei Microcosmice facem acesta conectare la energia universala, o aducem, o tranformam in corpul nostru si chiar o depozitam. Maestrul Mantak Chia ne spunea ca putem sa acumulam Chi in Tantien asa cum avem economii la banca, ca sa parafrazez un proverb “Chi alb pentru zile negre”.

Dupa o terapie CNT avem mai multa vitalitate, calm, echilibru, claritate, forta. Efectele terapiei se intretin prin practica individuala pe o perioda mai lunga de timp.

Ce simtim in timpul terapiei ?
Simtim caldura, abdomenul, organele se incalzesc, sangele circula din crestetul capului pana in varful degetelor de la picioare, se regleaza pulsul si asta se traduce energetic ca chi –ul circula fara oprelisti in tot corpul nostru. Persoanele vizuale percep culori: violet, verde, rosu, cele kinestezice simt ca si cum un curent electric de joasa tensiune le strabate corpul. Perceptiile difera de la persoana la persoana, ideea generala este ca toti experimenteaza o stare de bine, well being cum se spune in engleza.


Pentru o persoana fara probleme cronice de sanatate, doar preventiv pentru mentinerea unei sanatati optime se recomanda un numar de 5 maxim 7 terapii CNT la fiecare schimbare de anotimp.
Pentru persoanele cu probleme cronice de sanatate, in functie de diagnosticul medical si raspunsul la terapie sunt necesare mai multe sedinte.
Voi continua cu traducerea unei serii de articole care prezinta cercetarile stiintifice care demonstreaza ca in abdomen avem creierul primordial sau cel de al doilea creier si confirma observatiile facute de taoisti cu mii de ani in urma.

Daca mai aveti dumneavoastra alte intrebari va rog sa mi le transmiteti si voi incerca sa va raspund.


Vreti sa aflati mai multe despre noi ?
Va rugam sa ne contactati pe my-Tao.ro


Cu drag,
Cera

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rinichii in Medicina Traditionala Chineza – TCM Partea a III-a

Rinichii si Jing Jing in limba chineza se poate traduce ca esenta, in TCM ca esenta rinichilor sau lichidul esenta al corpului nostru. Jing , Qi si Shen sunt considerate de TCM ca fiind “ Cele trei Comori ” care hranesc si pastreazea mintea, corpul si spiritul in echilibru. “ Cele trei comori ” stau la baza practicilor din Qigong, Tai Chi, arte martiale, Taoism si cultura chineza.

Rinichii in Medicina Traditionala Chineza – TCM Partea I-a

Rinichii si Iarna In Medicina Traditionala Chineza - TCM: rinichii sunt organe yin , in pereche cu vezica urinara care este yang , le sunt asociate :

Abdomenul, al doilea creier – Ultima parte

Inainte de a trage concluzia ca bacteriile ne manipuleaza cum vor, este necesar sa demonstram ca este posibil ca ceea ce functioneaza cu soarecii se va intampla si cu oamenii.