Treceți la conținutul principal

Arta Vindecarii - Chi Nei Tsang - Partea a III-a - Ce beneficii ne aduce terapia CNT ?


Asa cum am mentionat in articolul anterior cu tehnicile din CNT eliminam blocajele, facem o detoxifiere fizica, emotionala si energetica a organismului.

Detoxifierea fizica

Un prim beneficiu al acestei terapii este detoxierea fizica. Detoxifierea este acum “la moda”, citesc si gasesc in media multe articole despre acest subiect. Sunt metode diverse, una dintre cele mai cunoscute este detoxifierea alimentara, mai putin cunoscuta, dar foarte eficace este terapia CNT.


In CNT se recomanda ca inainte de o prima terapie sa se faca 3 – 5 – 7 zile de detoxifiere alimentara in functie de stilul de viata al fiecaruia sau curatarea colonului (intestinul gros). Daca o persoana are un regim alimentar dezordonat, neechilibrat si face terapie CNT, primele efectele sunt usor neplacute pentru ca are loc o detoxifiere brusca a organismului. Pot aparea in acest caz eruptii pe piele, scaune dese, dureri de cap, stare de somnolenta, transpiratie abundenta si urat mirositoare.

Efectele pozitive sunt insa mult mai importante si cu beneficii pe termen lung: corpul nostru elimina tot ce este toxic si ne face rau, organele incep sa functioneze mai bine, se regleaza metabolismul, se imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, creste imunitatea, se pierde din greutate, se reduce celulita si multe altele.

In ultimul timp tot mai multe persoane sufera de constipatie sau de sindromul intestinului iritabil. Primele cauze pe care un medic le enumera in cazul constipatiei sunt alimentatia, lipsa de miscare, consumul insuficient de apa, stresul.

Toate acestea sunt perfect adevarate, ce spun in plus taoistii si MTC: intestinul gros este organul pereche al plamanilor si in acest caz emotia negativa asociata este tristetea, depresia. Foarte multi dintre noi avem forme mai usoare sau severe de depresie, datorita ritmului de viata din ziua de azi.
In plus nu mai respiram corect, adica in loc sa respiram normal abdominal respiram superficial doar cu varfurile plamanilor. Atunci cand respiram abdominal are loc si un automasaj al organelor interne care ajuta la functionarea naturala a acestora, inlusiv a digestiei si a proceselor de eliminare a deseurilor corpului nostru.

In CNT, v-am mai spus ca este o relatie de instructor- elev, pentru ca dincolo de terapie aducem informatii si antrenam oamenii sa-si asculte corpul, sa-si reaminteasca sa traiasca normal: sa respire natural abdominal, sa se hraneasca mai sanatos si la ore regulate, sa-si maseze singuri abdomenul, sa mediteze.

Despre sindromul intestinului iritabil voi reveni intr-un alt articol, pentru ca vom vorbi despre alte corelatii cu alt organ, despre alte emotii, culori si sunete.

Special pentru noi femeile, vreau sa va spun cate ceva despre celulita si grasimea care se depune pe abdomen. Sistemul imunitar ne apara de tot ce este daunator pentru organism fie ca sunt bacterii, virusi sau toxine. In cazul toxinelor (fizice sau emotionale) celulele noastre le imbraca in colesterol, in grasime si astfel apare celulita si depunerea de grasime in zona abdominala, acea centura inestetica care ne da o gramada de batai de cap. Cu ajutorul CNT facem o detoxifiere profunda a organelor din zona abdominala si obtinem ca efecte secundare: reducerea celulitei, a centurii de grasime abdominala, a volumului si formei abdomenului.

Chiar dupa prima sedinta de CNT abdomenul isi schimba forma, culoarea, capata mai multa fermitate, ne simtim mai usori, nu mai vorbesc de energie. Organele isi regasesc locul natural, abdomenul nostru se dezumfla odata cu eliminarea gazelor si a nodulilor de grasime, se imbunatateste circulatia sangelui si a limfei.

In curand urmeaza : detoxifierea emotionala

Vreti sa aflati mai multe despre noi ?
Va rugam sa ne contactati pe my-Tao.ro


Cu drag,
Cera

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rinichii in Medicina Traditionala Chineza – TCM Partea a III-a

Rinichii si Jing Jing in limba chineza se poate traduce ca esenta, in TCM ca esenta rinichilor sau lichidul esenta al corpului nostru. Jing , Qi si Shen sunt considerate de TCM ca fiind “ Cele trei Comori ” care hranesc si pastreazea mintea, corpul si spiritul in echilibru. “ Cele trei comori ” stau la baza practicilor din Qigong, Tai Chi, arte martiale, Taoism si cultura chineza.

Rinichii in Medicina Traditionala Chineza – TCM Partea I-a

Rinichii si Iarna In Medicina Traditionala Chineza - TCM: rinichii sunt organe yin , in pereche cu vezica urinara care este yang , le sunt asociate :

Abdomenul, al doilea creier – Ultima parte

Inainte de a trage concluzia ca bacteriile ne manipuleaza cum vor, este necesar sa demonstram ca este posibil ca ceea ce functioneaza cu soarecii se va intampla si cu oamenii.